2020 i 2021, TRONADES SIMBÒLIQUES COVID-19

Donada la raó de ser dels Guardadors de la Tronada, que no és altra que vetllar pel manteniment de la Tronada i donada la suspensió de tots els actes de Festa Major i, per tant, també de les tronades, vam proposar a l’ajuntament la possibilitat de que la o les tronades més importants es poguessin fer a porta tancada i retransmeses pel Canal Reus TV. Donada la situació sanitària es va considerar que no es podia fer cap excepció i, per tant, els anys 2020 i 2021 no es va aviar cap tronada.

Davant d’aquesta situació, els Guardadors no ens podíem quedar amb els braços plegats i vam decidir de fer unes Tronades simbòliques. Així, doncs, ens vam reunir el 28 de juny de 2020 i de 2021, al vespre, en un terrat del carrer de Sant Joan, prenent totes les mesures sanitàries necessàries i vam aviar una sèrie de coets voladors potents en una quantitat semblant als morterets i trons de la Tronada tradicional.

Imatge Tronada Simbólica

Val a dir que bastants ciutadans ven poder sentir aquestes Tronades simbòliques.

Per deixar constància històrica d’aquestes Tronades, hem col·locat sengles plaquetes de plata on consta aquest circumstància, a la vara amb que encenem de Tronada de Completes enlloc de la inscripció tradicional amb el nom de qui ha aviat la tronada.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *